RSS
 

Černá mračna české ekonomiky

28 Dub

25. 04. 2016 0:00:00
Připravte se, že budete platit bankám za to, že jim svěříte svoje úspory. To následně odstartuje postupné zhroucení světových burz.

Virtuální bankovní divadlo
Finanční svět bankovnictví se stal zcela impotentním ve své základní podstatě- zachování toku peněz ekonomikou. Svou masivní účastí na virtuální burzovní bublině, která nevytvoří ani špendlík a doslova dusí reálnou ekonomiku, podporuje odtok peněz do oblastí, kde růst cen burzovních komodit není ničím podložen.

Mnohokrát jsem si položil otázku, co může vést banky k očividnému podřezávání větve, na které samy sedí. Proč centrální banka ČNB dlouhodobě eliminuje hodnotu vlastní měny ve prospěch cizích měn, když dluh země již dlouhých dvacet let neustále závratně narůstá? Jak se mohlo stát, že bankovní sektor disponuje kapitálem, který není schopen a mnohdy ani ochoten uplatnit se v reálné ekonomice tak, aby zabránil ekonomické stagnaci a podpořil růst tolik potřebné produkce?

Cílem je destrukce

Než se ale pokusím o vysvětlení a pojmenování hlavních příčin destruktivního chování bankéřů a politiků, mezi kterými bychom poctivého, znalostmi a moudrostí obohaceného ekonoma těžko hledali, pokusím se vyjmenovat společenské oblasti, které jsou manipulacemi směnných kurzů, spekulacemi burzovních a bankovních intervencí, nejviditelněji postiženy.

Češi prchají za prací do Německa, Rakouska nebo do Anglie
V první řadě si položme otázku: Proč ČR ztrácí kvalifikovanou sílu, která houfně odchází za vidinou lepšího výdělku do zahraničí?

Zásadní podstatou této migrace je cílená likvidace reálné hodnoty koruny.
A z těchto důvodů se Češi převážně s vysokou, ale i střední odbornou kvalifikací, čím dál častěji vydávají hledat výhodnější obživu do zemí, kde jsou tyto stěžejní profese placené až trojnásobně, nebo dokonce čtyřnásobně, vyšší odměnou, než v ČR.

 
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Černá mračna české ekonomiky

V rubrice Zajímavost

 

Komentáře uzavřeny.