RSS
 

Výborně – zdravíme voliče Top 09 – jen tak dále

25 Čvn

Zeman: Kalousek chystá sprosťárnu. A jeho mluvčí je buď blb, nebo lhář

24. 6. 2013 6:53

Bulvár obsáhle vyzpovídal prezidenta republiky Miloše Zemana. Kromě líčení kterak mu štěně jeho manželky okusuje palec a vychválení své dcery Kateřiny (hezká a chytrá po otci) se hlava státu rozpovídala i o politických záležitostech. A díky tomu se čtenáři dozvěděli, co zajímavého přichystal ministr financí Miroslav Kalousek do rozpočtového výhledu na příští dva roky.

Prezident v rozhovoru pro deník Blesk prozradil, že se mu na stole objevil rozpočtový výhled na roky 2014 a 2015, který obsahuje velmi zajímavá data. „Ministr financí Miroslav Kalousek plánuje zvýšení platů ústavních činitelů o 27 procent,“ prozrazuje Miloš Zeman.

„Já pokládám za obzvlášť sprosté, že ministr financí tímto materiálem ukládá budoucí vládě, ve které, dá-li Bůh a svatý Václav, už nebude, aby zvýšila platy ústavních činitelů o 27 procent,“ poznamenává k tomu prezident.

Ještě více jej však šokovalo, když mluvčí ministerstva Ondřej Jakob popřel, že by nějaký takový návrh vůbec existoval. „Takže pan Ondřej Jakob je buď blb, nebo lhář. Blb je tehdy, jestliže o tomto materiálu neví, což by jako tiskový mluvčí vědět měl. Lhář je tehdy, jestliže naopak o tomto materiálu ví,“ uzavírá prezident.

Ten stále doufá, že tento nápad bude z návrhu rozpočtu vyškrtnut. „Chtěl bych citovat tetu Kateřinu z Jirotkova Saturnina: ‚Chtěl bych vidět toho smělce, který by před volbami při projednávání státního rozpočtu souhlasil se zvýšením svého platu o 27 procent‘,“ říká k tomu prezident. Nechtěl by však návrh rozpočtu vetovat, protože to představuje pro ekonomiku spoustu problémů.

 
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Výborně – zdravíme voliče Top 09 – jen tak dále

V rubrice Zajímavost

 

Komentáře uzavřeny.