RSS
 

ODS zvýšení minimální mzdy nepodpoří

22 Bře

Zvýšení minimální mzdy, jak se ho chystá navrhnout ministryně sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09), se nelíbí koaličnímu partnerovi její strany, Občanské demokratické straně (ODS). Návrh Müllerové ve čtvrtek odmítla poslankyně za ODS Lenka Kohoutová.

 „Zvýšení minimální mzdy, se kterým přichází ministryně Müllerová, by vedlo k dalšímu zvýšení nezaměstnanosti. V době, kdy nezaměstnanost roste, si nemůžeme dovolit naložit zaměstnavatelům na záda další kříž,“ uvedla Kohoutová.

Zvýšení mezd by tak podle ní v důsledku dopadlo na lidi, kteří si nejhůře hledají práci. Navíc by tím ještě víc zatížilo státní rozpočet.

„Proto bych chtěla uklidnit jak zaměstnance, tak zaměstnavatele, že ODS takový návrh rozhodně nepodpoří,“ prohlásila poslankyně.

„Je to výrok paní poslankyně Kohoutové, ale stanoviskem ODS je, že zvýšení minimální mzdy nepodporuje,“ potvrdil Novinkám mluvčí strany Jiří Sochor.

Ministryně Müllerová ve čtvrtek uvedla, že na další jednání tripartity půjde s návrhem na navýšení minimální mzdy na zhruba 8 500 Kč měsíčně. V současné době představuje minimální mzda 8 000 hrubého měsíčně. Odbory se už daly slyšet, že chtějí zvýšení na 9 000 Kč.

 
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem ODS zvýšení minimální mzdy nepodpoří

V rubrice Zajímavost

 

Komentáře uzavřeny.